Scholenproject: novelle in de maak!

Gepubliceerd op 25 september 2020 om 09:50

Ik moet jullie niet vertellen dat de lockdown een eenzame periode was. Dat geldt zeker ook voor onze kinderen. Tegelijkertijd werd er van hen nog het meest verwacht dat ze hun schoolwerk maakten en  vooral 'normaal' deden. Ik zocht leuke dingen om de situatie voor mijn zoon te verbeteren. Samen begonnen we een verhaal te schrijven. Hij bedacht het scenario, ik werkte het uit zodat hij het kon lezen.

 

gezinsproject wordt klasproject 

Na een tijdje besloten we om ook zijn klasgenootjes te betrekken. Ik contacteerde de juf, die de link naar het verhaal aan de andere ouders bezorgde. De kinderen konden ideetjes insturen via mail. Na de lockdown pikte de juf (een topjuf!) het verhaal op in de klas. Heel der brainstormsessies werden georganiseerd, mijn mailbox overstroomde. Elke week selecteerden Tristan en ik de leukste en meest fantastische ideeën en verwerkten die in het verhaal, dat we 'De Schim' doopten.
We werkten toe naar een seizoensfinale, als het ware, wat geen sinecure was op 3 weken tijd.

Met veel trots kan ik zeggen dat ook de juffen van het 3e leerjaar besloten hebben dit project verder te zetten. Op de vraag of de kinderen het leuk vinden, antwoordde Tristan: 'Ja! Enkele kinderen zeiden 'yes!' en staken hun vuisten in de lucht. Geef toe, dat is toch waar je het als schrijver voor doet? 

Wil jij ook de avonturen van Johan volgen? Lees hier mee!

Hebben jouw kids ook suggesties? Mail ze zeker naar reactie@ingesleegers.be


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.