Boeken

Al mijn boeken zijn via de boekhandel of online te verkrijgen.

Wil je graag een gesigneerd exemplaar? Contacteer me via reactie@ingesleegers.be

 

Het Mysterie Van De Vergeten Grot (coming soon)

Dit jeugdboek voor 9+ verschijnt 29 februari. 

Johan is een stille, ietwat verlegen jongen. Wanneer hij op een dag stiekem het huis uit glipt, slaat het noodlot toe. Al gauw is hij hopeloos verdwaald in het bos. Uit angst voor een naderend onweer, zoekt hij zijn toevlucht in een geheimzinnige grot. Zijn situatie wordt nog benarder wanneer hij ontdekt dat hij niet alleen is in die grot. Het is de schuilplaats van een mythisch monster waarvan de wereld het bestaan is vergeten. Die ontmoeting is de start van een doldwaas avontuur dat Johan en zijn buurmeisje Lize meevoert naar een magisch eiland vol levensbedreigende hindernissen en sprookjesachtige fabeldieren. Terwijl ze de geheimen van het eiland steeds meer ontrafelen, ontdekt Johan ook zijn eigen moed en kracht. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met de leerlingen van het 2e en 3e jaar van de basisschool A. Rodenbach in Hove. 

Thema's: fabeldieren, mythologie, avontuur, zelfontwikkeling

Wereld zonder water

Wereld zonder water is een Young Adult-roman met als hoofdthema's de klimaatverandering en mensenrechten.

In de wereld van de achttienjarige Nimue is water een schaars goed. Haar thuisstad Atlantis is een van de laatste menselijke nederzettingen met drinkbaar water. Na de Grote Wateroorlog voerde het nieuwe regime strikte regels in. Een van die regels is het verplichte examen voor meisjes, dat hun toekomstige plaats in de samenleving bepaalt. Wat er met de meisjes gebeurt die niet slagen, is een goed bewaard staatsgeheim. Het enige wat Nimue weet, is dat ze nooit terugkeren bij hun families. Zal zij slagen voor het examen? Kan zij overleven in deze nieuwe realiteit?

Bekijk hier de boektrailer

*thema's/triggers: geweld, onderdrukking, mensenhandel, grensoverschrijdend gedrag

Verkrijgbaar via alle boekhandels. 

prijs: 20.99 

Lees hier een kort fragment.

Leesfragment
PDF – 1,6 MB 419 downloads

Wereld Van Wanhoop 

Wereld Van Wanhoop is het spannende vervolg op Wereld Zonder Water en het sluitstuk van dit spannende dystopische tweeluik.

De stad Atlantis is bevrijd. Alene ’s eerste wapenfeit als nieuwe President is het afschaffen van het verplichte examen voor meisjes. Helaas moet een andere groep jongeren dat bekopen. Alle jongens vanaf veertien jaar krijgen een oproepingsbrief. Ze moeten de stadsmuren bewaken, een levensgevaarlijke taak. Pikt de bevolking deze nieuwe regels? Nimue doet er alles aan om Alene”s plannen een halt toe te roepen. Tegelijk zoekt ze antwoorden op haar eigen vragen. Tot overmaat van ramp dient een natuurramp zich aan. Zal de stad standhouden nu een zandstorm met grote snelheid nadert? En wie is die mysterieuze vreemdeling die de verhoudingen in Atlantis op hun grondvesten doet daveren?

*thema's/triggers: geweld, onderdrukking, klimaatramp, vluchtelingen, zelfdoding (geen hoofdthema)

Verkrijgbaar via alle boekhandels. 

prijs: 20.99 

De kilte van een zomernacht

‘De kilte van een zomernacht’ is een paranormale YA-roman rond het thema geesten oproepen. Huiver, lach en huil jij mee?

Wanneer Emily, Lara’s beste vriendin, een ouijabord meebrengt op hun klasfeestje eindigt een onschuldig spelletje in een ware catastrofe.
Nu zit Lara met een kwaadaardige geest opgescheept. Hoe raakt ze van hem af? En is Daniel wel zo slecht?

Dit boek is helaas niet meer verkrijgbaar.

 

coverafbeelding van 'De kilte van een zomernacht'

Bestemming onbekend

Bestemming Onbekend verscheen in 2022 als e-book only bij uitgeverij Books en Butterflies. Het is een spannend verhaal over een actueel thema en legt de mechanismen rond partnergeweld bloot. Verkrijgbaar via alle online platformen en Kobo Plus.

Wanneer de zoveelste ruzie met Frank escaleert, kiest Clara de enige uitweg die ze nog ziet. Ze ontvlucht 's nachts het huis en stapt op de eerste de beste trein. Krijgt ze haar leven terug op de rails? En kan ze ontsnappen uit Franks greep?

*thema's/triggers: huiselijk geweld

Enkel verkrijgbaar als e-book via bol, Standaard Boekhandel en Kobo. Gratis via Kobo Plus. 

 

Prijs: 3.99

Lees hier een fragment. 

Als Vlinders Dansen 

Elaine is dolverliefd op haar vriend Daan en droomt van een toekomst met hem. ‘s Nachts wordt ze echter geplaagd door mysterieuze dromen, die haar meevoeren naar de negentiende eeuw. In die dromen is ze een adellijke jongedame die gevangen zit in een verstandshuwelijk met een veel oudere graaf. Ze leert snel dat ze in dit verre verleden als vrouw weinig beslissingsrecht heeft, zelfs niet over haar eigen lichaam. Cedric, de zoon van haar echtgenoot, is haar enige lichtpunt. Verblind door liefde beginnen ze een verboden relatie, die gedoemd is om slecht af te lopen. Aanvankelijk beschouwt Elaine de dromen als pure verzinsels. Wat zal ze doen als Cedric vandaag opnieuw haar pad kruist?

Enkel verkrijgbaar als e-book via bol, Standaard Boekhandel en Kobo. Gratis via Kobo Plus. 

*thema's/triggers: geweld in het hoofdstuk Strijd der Titanen, onderdrukking/ongelijkheid

 

Prijs e-book: 5,99 euro

Teaser
PDF – 4,9 MB 249 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Lynn
2 jaar geleden

Genoten van 'Wereld zonder water'! Een paar uurtjes aan het zwembad op vakantie (beetje ironisch, I know) en het was alweer uit. Nu heel ongeduldig wachten op deel 2 volgend jaar :)

Lynn
3 jaar geleden

Kippenvel! Daarmee eindigde het lezen van dit boek.
Het verhaal van Lara en Daniel, ongelooflijk mooi! Ik kijk ernaar uit dat mijn dochter dit later kan lezen! :)

Inge
3 jaar geleden

Wat een lief berichtje! Daar krijg ik op mijn beurt kippenvel van... Dankjewel!

Kristin Embrechts
4 jaar geleden

Hoi Inge,
Proficiat met je boek "De kilte van een zomernacht". Ik heb het op enkele dagen uitgelezen. Het nodigde uit om steeds verder te lezen. Ik vond het op verschillende momenten verrassend, ook spannend en romantisch. Een aanrader voor jongeren, maar ook voor iets oudere mensen ;-) Blijf vooral schrijven! Groetjes Kristin

Wijna Wagenaar
4 jaar geleden

Hierbij mijn recensie van De kilte van een zomernacht Van Inge Sleegers Auteur

Tijdens een klassenfeestje heeft Emily , de vriendin van Lara een ouijabord mee
Ze gaan een spelletje spelen , maar dat breken ze af als echt een geest tevoorschijn komt

De geest laat zich zien bij Lara , die graag hier van af wil , dus gaan ze op zoek naar een manier om de geest te lozen

Er volgen nog verwikkelingen door de komst van de geest , en andere geesten .
Er gebeuren heftige dingen met het vriendenstel en de deelnemers van het spel

Het is een boek waar je letterlijk in meegezogen word , het moet uit !!
Eerder heb je geen rust , dus weet waar je aan begint !!
Dit boek is een aanrader als je van dit genre houdt .

Leen
5 jaar geleden

Je nam me vanaf het begin helemaal mee in je verhaal en ik en verslond je boek tot op het einde! Elke keer wanneer ik een vrij moment had, las ik verder... Ik kon het boek zo moeilijk neerleggen!

Het boek bezorgde me een brede glimlach, maar ook kippenvel en traantjes! Wat een verhaal, wat een einde... Een echte aanrader!!

Kelly Stark
6 jaar geleden

Volledig gelezen en meteen goedgekeurd! Jammer dat ik geen dochters heb, ik sloeg meteen een voorraad in ;)

Rating: 4 sterren
5 stemmen