Kortverhalen

Op deze pagina vind je al mijn kortverhalen terug, inclusief alle teasers over mijn boeken!

Dompel jij je onder in mijn universum?

De verloren zuster

Clara staart naar de helderblauwe hemel. Ze denkt aan Lore. Af en toe overvalt haar dat. Ooit waren ze twee helften van een medaille. Ongewild en onwetend, maar toch is het zo. Had ze het maar zelf verteld. Ze kreeg de kans niet. Lore ontving haar verhaal via een tussenweg. Gekleurd en met missende details.

Lees meer »

Zonder uitleg

Hij roept iets. Vanbinnen kookt ze. Tienduizend scheldwoorden wil ze scanderen. Ze zwijgt. Ze is bang. Ze is alleen. Met een zelfgenoegzame grijns stapt hij op. Ze haalt terug adem.

Lees meer »

Kinderverhaal: De schim

Dit verhaal is nog niet af. Mijn zoon Tristan en ik werken er samen aan. Ben jij onder de 12 jaar en heb je nog ideetjes hoe het verhaaltje verder loopt? Stuur je idee naar reactie@ingesleegers. We zijn heel benieuwd!

Lees meer »

Het S-woord

Dit verhaal schreef ik speciaal voor de week tegen pesten. Een mooi en noodzakelijk initiatief! Pesten blijft helaas brandend actueel. Zo blijkt uit een recent onderzoek van UGent dat nog steeds 48% van de jongeren ermee te maken krijgt. Zelf was ik meermaals slachtoffer van pesten. Voor mij blijft het een thema waar we niet genoeg aandacht aan kunnen besteden. Speciaal voor deze week schreef ik dit kortverhaal. 

Lees meer »

Winnend verhaal: Koffie

Oktober 2018. Een beetje twijfelend dien ik mijn inzending in voor de dialoogwedstrijd 'Pennen met Mosterd' van Ambilicious en Leonardo Pisano. Mijn uitgever had me er luchtig op gewezen. Of ik zin had om mee te doen? Ik dacht er even over na en besloot mijn kans te wagen. Met toch een beetje stress. Werd ik niet te licht bevonden tussen al die ervaren auteurs?

Lees meer »

The one who got away

Dit kortverhaal schreef ik voor een schrijfwedstrijd van Fan Fiction rond de Twilight-reeks. Ik greep net naast de publieksprijs. De opdracht was Bella's wedding. Het kortverhaal is geschreven vanuit het perspectief van Tanya Denali, Edwards oude vlam. 

Lees meer »

Johanna's hoop

Johanna staarde wezenloos naar haar ontbijt. Ze begreep er geen snars van. Ze hadden het toch goed samen? God, wat wilde ze terugkeren naar die eerste dag. Toen was alles perfect. Nu was alles kapot. Ze had hem er over aangesproken. Ze had geschreeuwd. Ze had nog beter haar best gedaan. Niets hielp. Toen ze zwanger was, kon ze ergens nog begrijpen dat hij zijn heil elders zocht. Dat fluisterden haar vertrouwelingen haar alleszins geruststellend toe. Dat het normaal was dat haar echtgenoot het gezelschap van andere vrouwen verkoos, terwijl zij kotsmisselijk zijn kind in haar buik meezeulde. Alsof ze plots geen vrouw meer was en geen verlangens meer had. Nu was ze niet zwanger. Toch had hij weer een nieuwe vrouw in zijn vizier. Die heks, die zich zoetsappig glimlachend tussen haar hofdames nestelde. Een dezer dagen krabde ze die glimlach eigenhandig van haar gezicht. Haar wrede gedachten werden opgeschrikt door voetstappen in de gang. Bedienden openden de zware eiken deuren van de eetzaal voor een tweede keer vandaag. Hij schreed binnen, met een onschuldige grijns op zijn engelachtige gezicht. Hoewel razernij haar vanbinnen verteerde, bracht die aanblik nog iets anders bij haar teweeg. Hoe boos ze ook was, haar hart ging nog steeds sneller slaan. Voor haar was er niets veranderd sinds die fantastische eerste ontmoeting. Hij had haar het gevoel gegeven dat ze de mooiste vrouw ter wereld was. Dat ze de enige vrouw was die er voor hem toe deed. Ze consummeerden hun huwelijk al de dag voor het plaatsvond, zo verliefd waren ze. Hoewel ze wist dat er geen grotere leugen bestond, toch was er niets veranderd in zijn blik. 

Lees meer »

Versie 1.0

De inspiratie voor dit verhaal was de Bijbelse figuur Lilith (uit Genesis 1). Velen zien haar als een klassiek symbool voor het feminisme. Daarom kon ik het niet nalaten een superkort verhaaltje over haar te schrijven. 

Lees meer »

Land der wanhoop

Een van de eerste kortverhalen die ik ooit schreef. Het was een cadeautje voor mijn man, die graag een game wilde ontwikkelen waarin een ridder het moest opnemen tegen kwade krachten in een post-apocalyptische omgeving. Ik besloot als kerstgeschenk de setting even voor hem uit te schrijven. En wie weet komt de game er ook ooit nog!

Lees meer »

Winnend verhaal: Een zonnige zomerdag

In 2018 schreef ik een verhaal voor een schrijfwedstrijd van  https://www.schrijverspunt.nl. Het verhaal was bij de winnende inzendingen en lees je in hunverhalenbundel met de titel 'De zwarte agenda'. Hij is verkrijgbaar via de webshop van schrijverspunt.nl. Lees hier mijn verhaal. 

Lees meer »